Gebitsproblemen zijn een veelvoorkomende kwaal bij honden en katten. Daarom is het belangrijk om de oorzaken te kennen, de symptomen te herkennen en te weten hoe gebitsproblemen verminderd kunnen worden.

In veel gevallen is tandplak de oorzaak van gebitsproblemen. Tandplak is een onzichtbaar laagje op de tanden, wat bestaat uit voedselresten, slijm en bacteriën. Tandplak kan in 24 uur omgezet worden in tandsteen. Het ruwe oppervlak van tandsteen vormt vervolgens een ideale basis voor nieuwe tandplak- en tandsteenaangroei. Tandsteen kan zorgen voor ontstoken tandvlees, wat zich weer kan uitbreiden en op de lange termijn kan leiden tot ernstige klachten, zoals verlies van tanden en kiezen of zelfs ontstekingen aan vitale organen. Daarom is het belangrijk om het gebit van uw dier regelmatig te (laten) controleren en schoon te houden.

U kunt gebitsproblemen bij uw dier herkennen aan een of meerdere van onderstaande punten:

  • Slechte adem
  • Minder eten
  • Bruine aanslag op de tanden
  • Verandering in gedrag, bijvoorbeeld afstandelijker

Gedurende de hele maand februari kunt u een afspraak maken om het gebit van uw huisdier gratis te laten controleren. Ook cavia’s en konijnen zijn van harte welkom!

Mocht uw huisdier na de controle een gebitsbehandeling nodig hebben, dan krijgt u:

  • 10% korting op de gebitsbehandeling
  • 10% korting op gebitsverzorgingsproducten

Wilt u gebitsproblemen bij uw huisdier voorkomen door te beginnen met tandenpoetsen, maar weet u niet zo goed hoe dat moet? Onze assistentes helpen u graag tijdens een gratis tandenpoetsinstructie! Zij geven u graag tips hoe u het beste het gebit van uw dier kunt verzorgen. Hiervoor kunt u het beste even een afspraak maken.

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via: 0593 – 33 12 53.