Kerst actie!

De kerstdagen staan weer voor de deur! En de kerstman komt dit jaar graag iets lekkers brengen voor uw huisdier. Kom vanaf 17 december de voerbak van uw dier bij ons brengen en haal hem na de kerstdagen weer gevuld op!

Na de kerstdagen krijgen we natuurlijk ook weer oud en nieuw! Voor ons is dit een hele gezellige tijd, maar voor veel huisdieren is dit een angstige periode. Hierbij geven wij een aantal tips om uw hond of kat een rustige jaarwisseling te bezorgen:

  • Houd uw huisdieren in huis en zorg dat kattenluik, ramen en deuren gesloten zijn.
  • Laat uw hond aangelijnd uit en op aangepaste tijden.
  • Zorg dat uw huisdier gechipt en geregistreerd is. Mocht uw dier onverhoopt weglopen of ontsnappen, dan kan hij/zij sneller met u herenigd worden.
  • Gaat u weg? Doe de gordijnen dicht, sluit ramen en zet de radio of tv aan.

Is uw huisdier na het uitvoeren van deze tips nog steeds erg angstig, dan is het mogelijk om hem of haar medicatie te geven ter vermindering van stress en angst, zoals:

  • Alprazolam is een medicijn dat de angstprikkel verlaagd. Het dier zal er niet van gaan slapen! Het beste is om op 30 december te beginnen met de medicatie omdat er dan al veel geknald Het is belangrijk dat het medicijn wordt toegediend als het dier nog rustig is. Alprazolam moet op effect worden gedoseerd, het ene dier heeft er meer van nodig dan het andere dier.
  • Sileo wordt gebruikt ter vermindering van acute stress en angst bij honden, dat samenhangt met geluid. Er wordt een aanvangsdosis gegeven wanneer de hond de eerste tekenen van stress vertoont of wanneer er vuurwerk wordt afgestoken.

Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op via 0593 – 33 12 53

 

Het team van Dierenartsenpraktijk Westerbork wenst u

fijne feestdagen & een gelukkig nieuwjaar!