Dierenartsenpraktijk Westerbork

Gezelschapsdieren

Onze gezelschapsdierenarts is M.L.G.M. van Beek en zij is in 1997 afgestudeerd. Ze heeft ruime ervaring in de behandeling van gezelschapsdieren en chirurgie. Om haar kennis up-to-date te houden volgt ze regelmatig nascholingen. Naast de behandeling van het honden en katten is er ook ruim voldoende kennis aanwezig om cavia’s en konijnen deskundig te behandelen.

M.L.G.M van Beek wordt ondersteund door 4 paraveterinairen, die elk weer hun eigen specialisatie hebben bijv. voedingsconsulente, trimster, gewichtsconsulente, begeleiding van puppy’s en laborante.

Wij hebben de beschikking over een ruime opname waar dieren kunnen verblijven na operatie of als een behandeling niet thuis uitgevoerd kan worden. Onze operatiekamer is uitgerust met gasanesthesie, zuurstofvoorziening, bewakingsapparatuur; ECG, capnograaf en bloeddrukmeter.

In ons laboratorium kunnen wij uitgebreid bloedonderzoek verrichten, binnen een half uur hebben we informatie over de verschillende orgaanfuncties en over het bloedbeeld (bloedarmoede/ontstekingen). Voor specialistisch bloedonderzoek maken wij gebruik van het Vet-Med-Lab. Meestal is de uitslag binnen 1 of enkele dagen bekend. Overig laboratoriumonderzoek bestaat uit urine- en ontlastingonderzoek, onderzoek van huidafkrabsel/haren en bacteriologisch onderzoek. Wij beschikken over digitale röntgen, de röntgenfoto’s komen direct op het computerscherm en u hebt dan ook snel een uitslag. Voor officiële HD en ED foto’s kunt u ook bij ons terecht. Er is een echo aanwezig voor o.a. drachtigheidsonderzoek en onderzoek aan de buikorganen.

Soms is het nodig om u en uw dier door te verwijzen naar een specialistische kliniek. Wij werken samen met vaste specialisten bijv. Dierenkliniek de Kompaan in Ommen of De Tweede Lijn in Wilhelminaoord.