Artrose is een aandoening die leidt tot pijn en een steeds verdere verslechtering van het gewricht. Het beïnvloedt vele aspecten van het leven van uw hond of kat, zoals beperkte beweeglijkheid, pijnlijke gewrichten en een slechte kwaliteit van leven. Het is de meest voorkomende oorzaak van kreupelheid bij de hond: 1 op de 5 honden krijgt het. Ook bij katten is het een groot probleem, meer dan 60% van de katten van 6 jaar en ouder heeft last van (beginnende) artrose.

Sinds kort is er een nieuw product op de markt om de artrosepijn van uw hond of kat te verminderen, Librela en Solensia (kat). Het wordt toegediend door middel van een onderhuidse injectie. Één injectie verlicht de pijn gedurende 4-6 weken. De injectie heeft nauwelijks bijwerkingen, in tegenstelling tot de regulieren pijnstillers.

Hieronder kunt u lezen over Beau de Labrador Retriever en wat Librela voor hem heeft betekent:

“Dit is onze allerliefste, enthousiaste Beau. Bijna 11 jaar oud. Vorig jaar juni begon hij wat kreupel te lopen en had duidelijk pijn. Er werd artrose geconstateerd. Marjolijn adviseerde een maandelijkse injectie met librela. Gelukkig heeft dit enorm goed geholpen. Hij loopt weer zoals een oude lobbes van 11 jaar hoort te lopen. Zonder pijn.”