Wist u dat 80% van alle honden en katten ouder dan 3 jaar gebitsproblemen hebben?

Onze dieren laten echter niet altijd even goed merken als ze last van hun gebit hebben. U kunt eventuele gebitsproblemen herkennen aan een slechte adem, slecht eten of overmatig kwijlen. Verkleuringen van de tanden kunnen een teken zijn van tandplak of zelfs tandsteen. Tandsteen kan tandvleesontstekingen veroorzaken, wat erg pijnlijk is voor uw dier. Ontstoken tandvlees kan ook leiden tot infecties op andere plekken in het lichaam, doordat bacteriën via de wond in de bek rechtstreeks in de bloedbaan terecht komen. 

Door regelmatige gebitscontroles en gebitsverzorging bij uw huisdier, kunnen grotere problemen met betrekking tot het gebit worden voorkomen. Door als huisdiereigenaar regelmatig het gebit te bekijken en te poetsen, zorgt u voor gezonde tanden en kiezen en houdt u uw huisdier gezond.

Tijdens de ‘Maand van het gebit’ kunt u een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole op dinsdagmiddag of donderdagmiddag van 13.30 – 14.30 uur. Als de dierenarts een gebitsbehandeling adviseert, ontvangt u 10% korting op de behandeling. De kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het gewicht van uw dier en wat er precies moet gebeuren. Wilt u een prijsindicatie? Dan kunt u dit aan de dierenarts vragen.

Wij zien u graag voor een gebitscontrole, zodat we uw huisdier gezond kunnen houden!