VacciCheck – Middag

Donderdag middag 1 juni, van 13.30 tot 16.30 is er een VacciCheck middag. U kunt laten checken of uw hond nog genoeg antistoffen heeft voor de ziekte parvo, hondenziekte en de besmettelijke leverziekte.

De kosten bedragen €35 per check, incl. bloedafname. Als blijkt dat uw hond tegen parvo, hondenziekte en leverzieke ingeënt moet worden dan wordt deze vaccinatie gratis gegeven. De kosten van de jaarlijkse inenting tegen Ziekte van Weil en eventueel aanvullende entingen zijn hierbij niet inbegrepen.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met 0593-331253.

VacciCheck – Vaccineren op maat!

Zo min mogelijk vaccineren en toch weten dat uw dier goed beschermd is? Dat kan met een eenvoudige test: de VacciCheck!

De meeste vaccins tegen Parvo, hondenziekte en besmettelijke hepatitis zijn minimaal 3 jaar werkzaam. Uit nieuwe wetenschappelijke studies blijkt dat de bescherming soms nog langer aanhoudt dan 3 jaar. Voor de ziekte van Weil (leptospirose) moet er overigens wel jaarlijks gevaccineerd worden.

VacciCheck titerbepaling

Voor deze test wordt er een beetje bloed afgenomen bij uw hond en met een half uurtje is de uitslag bekend. Het bloedonderzoek kan de antistoffen bepalen voor de parvo, hondenziekte en besmettelijke leverziekte. Zijn er voldoende antistoffen aanwezig, dan hoeft uw hond dat jaar geen cocktail enting te krijgen. Op deze manier wordt uw hond alleen ingeënt tegen die ziekten waartegen de bescherming onvoldoende is. De betrouwbaarheid van de test is zeer goed.

Verder blijven we natuurlijk rekening houden met de leeftijd van uw hond, de leefomgeving, reisgewoontes en contacten met andere honden. Dus als u “over” vaccineren wilt voorkomen door elke 3 jaar blind te vaccineren tegen Parvovirus of Hondenziekte en Hepatitis dan is de VacciCheck een prima oplossing om te kijken of uw hond nog voldoende beschermd is.

Niet enten is geen oplossing. Helaas zien we nog regelmatig uitbraken van besmettelijke huisdierziekten zoals Parvovirus met veel leed of dodelijke afloop als gevolg. Leed dat met 1 prikje zo simpel had kunnen worden voorkomen.

Rabiës vaccinatie

Elk jaar moeten wij een aantal mensen teleurstellen omdat hun huisdier niet mee op vakantie naar het buitenland mag. Dit omdat er niet aan gedacht is om de rabiës vaccinatie te laten geven of om deze te herhalen.

In Nederland is een rabiës (hondsdolheid) vaccinatie niet verplicht. Dit is ook niet nodig omdat rabiës hier niet voorkomt. Als u uw hond of kat mee wilt nemen naar het buitenland is de vaccinatie wel verplicht. Uw hond of kat moet 21 dagen voor vertrek gevaccineerd worden.

Het vaccin dat wij gebruiken is 3 jaar geldig binnen de EU.