VacciCheck – Vaccineren op maat!

Zo min mogelijk vaccineren en toch weten dat uw dier goed beschermd is?Dat kan met een eenvoudige test: de VacciCheck!De meeste vaccins tegen Parvo, hondenziekte en besmettelijke hepatitis zijn minimaal 3 jaar werkzaam. Uit nieuwe wetenschappelijke studies blijkt dat de bescherming meestal nog langer aanhoudt dan 3 jaar. Voor de ziekte van Weil (leptospirose) moet er overigens wel jaarlijks gevaccineerd worden.

VacciCheck titerbepaling

Voor deze test wordt er een beetje bloed afgenomen bij uw hond en de volgende dag is de uitslag bekend. Het bloedonderzoek kan de antistoffen bepalen voor de parvo, hondenziekte en besmettelijke leverziekte. Zijn er voldoende antistoffen aanwezig, dan hoeft uw hond dat jaar geen cocktail enting te krijgen. Op deze manier wordt uw hond alleen ingeënt tegen die ziekten waartegen de bescherming onvoldoende is. De betrouwbaarheid van de test is zeer goed.

Verder blijven we natuurlijk rekening houden met de leeftijd van uw hond, de leefomgeving, reisgewoontes en contacten met andere honden. Dus als u “over” vaccineren wilt voorkomen door elke 3 jaar blind te vaccineren tegen Parvovirus of Hondenziekte en Hepatitis dan is de VacciCheck een prima oplossing om te kijken of uw hond nog voldoende beschermd is.

Niet enten is geen oplossing. Helaas zien we nog regelmatig uitbraken van besmettelijke huisdierziekten zoals Parvovirus met veel leed of dodelijke afloop als gevolg. Leed dat met 1 prikje zo simpel had kunnen worden voorkomen.

Veilig op vakantie!

De vakantieperiode breekt weer aan. Veel mensen nemen hun geliefde huisdier mee naar het buitenland of brengen ze naar het pension. Er zijn een aantal zaken waar u in beide gevallen rekening mee moet houden.

Mee op vakantie: Uw hond moet een EU paspoort en een chip hebben die ook geregistreerd is. Ook moet uw huisdier gevaccineerd zijn tegen hondsdolheid, minimaal 21 dagen voor vertrek. Sommige landen hebben aanvullende eisen, bijvoorbeeld een behandeling tegen lintworm of het dragen van een muilkorf. De assistenten kunnen u verder helpen bij de verschillende eisen van uw vakantieland.

Naar het pension: Pensions stellen eisen aan honden en katten. Zo moeten honden geldige vaccinaties hebben tegen hondenziekte, parvovirus, leptospirose en meestal kennelhoest. Katten moeten gevaccineerd zijn tegen kattenziekte, niesziekte en meestal bordetella. Wil je weten welke eisen het pension stelt, vraag dit van tevoren goed na.

In beide gevallen raden wij aan u hond of kat te behandelen tegen vlooien, teken en wormen.