Ons team

Bart van der Kolk (Dierenarts)

Dit is Bart van der Kolk. Hij werkt al sinds 1998 in Westerbork als dierenarts. Hij heeft zijn interesse in de diergeneeskundige studieboeken echter nog niet verloren. Toen hij ging solliciteren is hij gevallen voor de zin: ‘Heeft plezier in het werken met mens en dier’. Dat plezier heeft hij in ieder geval. Hoewel Bart na zijn studie dacht zich vooral met één diersoort bezig te gaan houden, doet hij nu verschillende diersoorten. Hij behandelt met name rundvee, paarden en schapen, maar geen diersoort is hem te vreemd. Vakinhoudelijke discussies gaat hij nooit uit de weg. Speciale interesse heeft hij voor de pathologie. In zijn vrije tijd sport hij graag, waarbij zijn fanatisme hem soms parten speelt. Met zijn andere hobby’s: tekenen, schilderen en knutselen loopt hij dat risico niet. Samen met Marjolijn woont hij net ten zuiden van Westerbork in Eursinge, waar ze samen een actief buitenleven leiden.

Gerdjan Hofste (Dierenarts)

Dit is Gerdjan Hofste. Hij werkt sinds maart 2022 bij onze dierenartsenpraktijk. Daarvoor werkte hij met veel plezier in Groningen en Noord Drenthe. In augustus 2021 is hij in Westerbork met onze dierenarts Jolande getrouwd, en heeft hijvervolgens besloten zijn vrouw te volgen om samen met haar bij de praktijk in Westerbork te komen werken. Dat begrijpen we heel goed en is erg verstandig van hem!

Gerdjan houdt zich met name bezig met de gezondheidszorg van rundvee. Als hij een koe na een behandeling weer volop ziet herkauwen, is zijn dag weer goed. Ook van het contact met de veehouders, om samen met hen de gezondheid van de dieren te verbeteren of ziekten te voorkomen, kan hij genieten.Gerdjan past goed bij ons praktijk motto: ‘plezier in het werken met mens en dier’. Ook vult hij het team van de praktijk prima aan met zijn organisatorische kwaliteiten enenergieke, doortastende aanpak.

Nu hij zo dicht bij zijn werk woont hoopt hij meer tijd over te houden voor zijn eigen boerderijtje en sporten. Een feestje zal hij nu niet meer overslaan.

 

Marjolijn van Beek (Dierenarts)

Dit is Marjolijn van Beek. Zij is sinds 1999 bij onze praktijk voor de gezelschapsdieren en bewaakt de veterinaire kwaliteit van onze praktijk. Ze heeft brede interesses, maar haar aandacht gaat speciaal uit naar de internistische probleempatiënten en de huidproblemen bij gezelschapsdieren. Van paarden en paardrijden heeft zij bijzonder veel verstand, maar de diergeneeskundige zorg, het insemineren en de drachtigheidsdiagnostiek van haar merries laat ze over aan haar man. Het uitmesten van stallen doet ze daarentegen wel zelf. Zij heeft werkplezier hoog in het vaandel staan, maar de zorgkwaliteit mag daar niet onder lijden. Ze kan jaloers zijn op haar katten als zij zorgeloos en volledig ontspannen in het zonnetje liggen te dromen. 

Jolande Sonneveld (Dierenarts)

Dit is Jolande Sonneveld. Sinds juli 2020 is zij ons team komen versterken, en daar zijn wij bijzonder blij mee. Haar enthousiasme voor het vak dierenarts en haar vrolijkheid passen prima bij onze praktijk en zijn een goede aanvulling op dat wat wij vinden dat de praktijk moet uitstralen. Hoewel haar passie vooral de diergeneeskunde van koeien is zal ze, daar waar nodig is, ook de andere disciplines van de praktijk ondersteunen. Aan haar enthousiasme zal het niet liggen. 

Yvette Stapelkamp (Dierenarts)

Dit is Yvette Stapelkamp. Sinds oktober 2022 versterkt zij ons team als gezelschapsdierenarts. Als ze niet druk in de weer is met haar Boerderijcamping in Amen, is zij twee dagdelen in de week op de praktijk te vinden. Yvette haar grote hobby is paarden en alles daar omheen. Ze geeft al bijna zes jaar les aan zowel kinderen als volwassenen die, met hun eigen paard of een paard van Yvette, kennis willen maken met de wereld van Natural Horsemanship. Yvette heeft het dus druk genoeg zou je denken. Maar mochten we handen tekort komen, dan staat ze binnen een half uur paraat. Yvette is niet zomaar van haar stuk te brengen. Ook als het druk is blijft ze elke patiënt de tijd en aandacht geven die deze verdient.

Jannie (Paraveterinair)

Dit is Jannie. Hoewel door de andere assistentes gezegd wordt dat ze inmiddels tot het meubilair van onze dierenartsenpraktijk behoort, is dat niet waar. Ze heeft weliswaar de meeste ervaring en is niet meer weg te denken, maar een kast of een stoel heeft geen emotie. Jannie wel. Zij is zeer begaan met het wel en wee van al onze patiënten en hun eigenaren. Zeven dagen per week, 24 uur per dag is ze er voor de praktijk. Bijna meubilair dus. 

Antoinet (Paraveterinair) 

Dit is Antoinet. Zij houdt van aanpakken, is op haar best als het allemaal fout dreigt te lopen. Een spoed-operatie, een patiënt aan het infuus, opname vol, mensen aan de balie en twee telefoons die rinkelen. Haar kordate manier van lopen door de praktijk daarbij, herinnert ons aan haar andere passie: de Friesche paarden. De veulens door haar gefokt zijn een beetje als zij: toppers.

Laura (Paraveterinair)

Dit is Laura. Ze weet veel over dieren. Ze praat veel en graag. Over dieren, en soms met dieren. Laura is altijd geïnteresseerd in onze patiënten en hun eigenaren en met haar enthousiaste houding weet ze beide ook snel op hun gemak te stellen. Ze is ook erg goed in de omgang met paarden. Erop rijden doet ze graag. Een jong paard, een oud paard. Een hete, een koude. In de bak, over balken. Door het bos, over de hei. Ze ziet geen gevaren en ze neemt daarbij soms wat meer risico dat de praktijk lief is. We willen haar toch echt niet missen.

Marleen (Paraveterinair) 

Dit is Marleen. Als dochter van een melkveehouder en opgegroeid met honden en katten, zou je zeggen dat ze wel gewend is aan alle geuren waar ze op onze praktijk mee te maken kan krijgen. Nee dus. Het beïnvloedt haar enthousiasme en inzetmogelijkheden bij de behandeling en verzorging van de dieren niet. Van haar precieze en nauwkeurige werkwijze wordt ook gebruik gemaakt bij administratieve taken. En om ons te wijzen op agendapunten of gemaakte afspraken. Tegen Marleen is het moeilijk ‘nee’ zeggen!

 

Nikita (Paraveterinair)

Dit is Nikita, het jongste veulen van stal. Nikita is een harde werker en weet altijd haar hoofd koel te houden, ook in hectische situaties. Ze draait (bijna) nergens haar handen voor om en zet zich altijd voor de volle 100 procent in. Dat ze van dieren houdt is duidelijk. Thuis heeft ze ook al een hele veestapel rondlopen: een paard, een kalfje, twee varkens, twee schapen, kippen, een hond en twee katten. Als ze dus niet aan het werk is, heeft ze alsnog genoeg dieren om te verzorgen. Wij twijfelen er niet aan dat ze aan alle dieren, thuis of op het werk, genoeg zorg en liefde geeft.

Sylvia (Dierenartsassistente) 

Dit is Sylvia. De bezige bij van de praktijk. Sylvia zit niet graag stil en is altijd bezig. Met haar kritische blik bekijkt ze altijd hoe dingen efficiënter en beter uitgevoerd kunnen worden. En als je haar even niet kunt vinden, geeft ze de patiënten in de opname wat extra aandacht en liefde. Ze behandelt de dieren op de praktijk hetzelfde als haar eigen twee katten. Ze komen dus niets tekort.